Fietsroute van de maand

Pluk, Ruik, Voel en Proef de Natuur!

Fietsen langs Streekwinkels en Theetuinen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijngebied.

Hist. Thee- en Moestuin 't Sand

De fietsroute voert langs streekproducenten en theetuinen in het Nationaal Park en het Kromme Rijngebied. Je fietst langs allerlei (boerderij)winkeltjes en kunt (h)eerlijke lekkernijen proeven in één van de theetuinen. De route is max. 30 km. lang.

Waar is de start:
De start is bij Theetuin ’t Sand op het terrein van Bartimeus , Driebergsestraatweg 44, 3941 ZX Doorn (je kunt goed parkeren op het terrein van Bartimeus. Borden Theehuis volgen. De auto kan je gerust na sluitingstijd van de theetuin ophalen). Het is een groene oase op het terrein van Bartimeus! Hier kan je naast een kop koffie met lekkernijen, meteen al producten uit eigen tuin, zoals groente, fruit en bloemen, kopen.

Openingstijden:
De theetuin is open van van 12.30-16.30 uur (op donderdag gesloten). Wil je eerder starten, dan is picknicken met gekochte waar bij de streekwinkels ook een idee!
Op zondag zijn de streekwinkels gesloten. Sommigen hebben beperkte openingstijden, zie hieronder.
Route: 
 • Vanaf terrein Bartimeus naar uitgang Driebergse Straatweg (N225), dan schuin oversteken, de Sterkenburgerlaan in naar fietsknooppunt 59.
 • Op de Gooyerdijk, die je nog daarvóór rechts kunt inslaan bevindt zich op nr. 20 de Zorgboederij ‘De Hondspol’, met een boerderijwinkel. Deze is open op woensdag en vrijdag van 10.30-16.00 uur, op zaterdag van 9.30-13.30 uur.
 • Weer terug op de Sterkenburgerlaan, kan je bij knooppunt 59 rechtsaf slaan en op de Langbroekerdijk langs kasteel Sterkenburg rijden naar het charmante ‘Boerenterras De Pleisterplaats’ (Broekweg 1) voor een koffie en/of een boterham (niet open op donderdag en zondag).
 • De route vervolgt je weer bij knooppunt 59 op de Langbroekerdijk. Na 50 m. rechtsaf de Zuwe inrijden die overgaat in de Korte Zuwe.
 • De N229 oversteken en meteen linksaf slaan. Rechtsaf over de brug het Molenspoor in.
 • Rechts op nr. 2 zie je fruitteler ‘Landrust’, met de boerderijwinkel Werkhoven. Open: donderdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur, zaterdag van 9.00-15.00 uur
 • Aan het einde aan de rechterkant op nr. 6 vind je Kaasboerderij De Ossenwaard Open: maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur, op zaterdag van 8.00-17.00 uur
 • Aan het einde van het Molenspoor linksaf naar knooppunt 56
 • Naar knooppunt 55 en vlak daarna linksaf de Trechtweg in
 • Op nr. 10 vind je de winkel van Fruit Vernooij
 • De Trekweg vervolgen naar knooppunt 14 – 13 – 9 – 59, richting 5 tot je weer bij de ingang van Bartimeus bent.

Aanrader: Het Kersenmuseum bij knpt. 13 wijk je ruim 2 km van de route af richting knpt. 56.

Zowel bij Theetuin ’t Sand, als het Kersenmuseum ben je welkom met je Heuvelrug Pas.