Cultuur & natuur

Natuurlijk!Doen Broekhuizen
 • Eten & drinken Het BeauforthuisHet Beauforthuis is een theatertje in de bossen van Austerlitz, met een gezellig theatercafé en terras. Het theater bloeit! De concerten zitten vaak tjokvol. Het café bewijst zich door een groeiend publiek op de zondagen. Steeds meer mensen gebruiken de zaal voor allerhande activiteiten. En dat helpt ons om nog meer cultuur van de grond krijgen. 

  Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz
  0343 – 49 18 58
  www.beauforthuis.nl

 • Luchtfoto Kasteel AmerongenKasteel Amerongen is nog precies zo ingericht als de laatste bewoners het hebben achtergelaten. Tijdens de rondleiding ontdekt u de levendige verhalen van 700 jaar geschiedenis. De gevluchte Duitse Keizer Wilhelm II heeft hier aan het einde van WOI een eerste onderdak gekregen. U ziet o.m. het bureau waaraan de keizer zijn troonsafstand ondertekende. Het kasteel heeft een fraaie, tien hectare grote, tuin.

  Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen
  0343-563766
  info@kasteel-amerongen.nl

 • Huis Doorn met bezoekers

  Huis Doorn is vooral bekend als woonplaats van de Duitse ex-keizer Wilhelm II, die na de Duitse nederlaag in WO I naar Nederland vlucht. De schitterende meubels, schilderijen, zilveren objecten zijn afkomstig uit paleizen in Berlijn en Potsdam, aangevoerd in 59 treinwagons. Huis Doorn is tegenwoordig een museum en één van de mooiste kastelen in de provincie Utrecht.

  Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn
  0343-421020
  www.huisdoorn.nl

 • Cultuur-Het-KersenmuseumIn het hart van de Kromme Rijnstreek, waar de kersenteelt een belangrijke rol speelt, vindt u Het Kersenmuseum. In dit (interactieve) museum kunt u kennis maken met de rijke historie van de kersenteelt. De eeuwenoude traditie, is met de kennis van toen en de technieken van nu, nieuw leven ingeblazen. Het museum ligt op enkele kilometers van het Nationaal Park. 

  Groenewoudseweg 18, 3945 BC Cothen
  0343 – 56 27 99
  www.hetkersenmuseum.nl

 • Midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt het grootste bomenpark van Nederland met een oppervlak van maar liefst 29 hectare. De inrichting is parkachtig met veel afwisselende sferen (bos, park, grasvelden, sloten, vijvers). Er staan 3000 verschillende boom- en struiksoorten. Daarnaast zijn er educatieve wandelroutes voor jong en oud en is er een leerzame boomhut. 

  Velperengh 13, 3941 BZ Doorn
  0343 – 41 21 44
  www.bomenmuseum.nl

 • Het Museum Militaire Traditie in Driebergen vertelt de geschiedenis van de uniformering, bewapening en uitrusting van de Nederlandse Krijgsmacht (Landmacht, Marine, Luchtmacht) vanaf 1815 tot nu. Naast de chronologische vaste collectie zijn er regelmatig wisselexposities over speciale militair-historische onderwerpen, die daarin extra aandacht krijgen.

  Het museum is geopend op dinsdagavond van 19-22 uur, op woensdag van 9-17 uur en op zaterdag van 13-18 uur.

  Voor meer informatie:
  museummilitairetraditie.nl

Ontdek nog meer acceptanten van je Heuvelrugpas

Klik op een oranje button voor meer informatie over andere gastheren waar je van harte welkom bent en 10% voordeel krijgt op vertoon van je Heuvelrugpas.

Eten & drinkenOvernachtenWinkelen & groen vervoer