Activiteiten

Naast prachtige wandel- en fietstochten, biedt het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een mooi natuurlijk en cultureel activiteitenprogramma voor jong en oud. Kijk in de activiteitenkalender op de website van het Nationaal Park wat de natuur- en milieuorganisaties organiseren. Hieronder vind je het aanbod van diverse ondernemers en musea waar je welkom bent met je Heuvelrug Pas.

De Godard Bentinckroute loopt langs Buitenlust en de Stallerij in Amerongen.

portret reebok frank terstappenDe prachtige wandelroute voert naar het hoogste punt van de Heuvelrug, de Amerongse Berg (68,9 m). Strijk vervolgens neer op het gezellige terras van Café Buitenlust. Op zondag is de sfeervolle Stallerij van Herberg Den Rooden Leeuw open.  De route staat op deze website onder wandelen

Dwalen in het Nationaal Bomenmuseum in Doorn 

von-gimborn-arboretum-4Het Nationaal Bomenmuseum (Von Gimborn Arboretum) in Doorn heeft een wereldberoemde, levende museale collectie bomen en struiken uit alle windstreken op aarde. Ruim 3000 soorten! Het is 27 hectare groot en dateert uit 1925. Er wordt ook van alles georganiseerd voor jong en oud. Lees meer

Wat te doen in Kasteel Amerongen? 

Kasteel Amerongen is te bezoeken met een rondleiding. Ook de tuin is een bezoekje waard. Daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder concerten. Je vindt ze hier.  

Wandelen en daarna een hapje in het Beauforthuis in Austerlitz 

Het Beauforthuis is een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Het is binnen ook TOP. De gerechten zijn helemaal biologisch, en er zijn prachtige tapasconcerten. Eric Vloeimans en Louise Korthals treden er o.m. op. Op horeca èn theater krijg je 10% korting met je Heuvelrug Pas. Voor alle info klik hier.